Početna strana > Hronika > Konzorcijum Rimini-Verano odustao od kupovine Beogradskog sajma
Hronika

Konzorcijum Rimini-Verano odustao od kupovine Beogradskog sajma

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. avgust 2009.

Konzorcijum Rimini-Verano odustao je danas od kupovine Beogradskog sajma, saopšteno je iz Agencije za privatizaciju.

"Jedini ponuđač na tenderu za prodaju Beogradskog sajma, Konzorcijum ’Rimini Fiera’ i ’Verano motors’ dostavio je danas Agenciji za privatizaciju pisano izjašnjenje da ne prihvata uslove iz Odluke Tenderske komisije i ulazak u pregovore, odnosno da nije spreman da poveća ponuđenu cenu na iznos od 40 miliona evra", saopštila je Agencija za privatizaciju.

Shodno zakonskim odredbama, tenderska komisija će tender za prodaju 70 odsto društvenog kapitala DP "Beogradski sajam" proglasiti neuspelim, navela je Agencija.Konzorcijum kompanija "Verano motors" i "Rimini" jedini je konkurisao na tenderu za kupovinu Sajma, ponudivši cenu od 1,835 miliona evra za kapital, ali je ta ponuda bila neprihvatljiva za Ministarstvo ekonomije i grad Beograd.

Danas je prethodno iz Agencije saopšteno da je konzorcijumu Komisija za pregovore Ministarstva dala rok do 14. avgusta, ali je ipak ponuđač odlučio da danas 'preseče' i saopšti da odustaje od kupovine.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić ranije je izjavio da će, ako konzorcijum ne prihvati ponudu, tender biti poništen, a Sajam neće ostati društveno vlasništvo već će biti podržavljen.

Kapital Beogradskog sajma procenjen je na 20,5 miliona evra, a očekivalo se da ponuđena cena bude približna tom iznosu.

Beogradski sajam se prostire na ukupno 22 hektara uz obalu Save, u atraktivnom delu Beograda. Kapital tog preduzeća procenjen je na 20,5 miliona evra.Sajam poseduje objekte površine od 106.241 kvadratnog metra, u okviru kojih i šest sajamskih hala visoke kategorije sa izložbenim prostorom od 53.221 kvadratnog metra.

Preduzeće je 2007. godine imalo prihod od 15,32 miliona evra, a od 2003. do 2007. godine prihodi od usluga su povećavani u proseku za po 14,2 odsto godišnje.

(Beta, Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner