Хроника

Конзорцијум Римини-Верано одустао од куповине Београдског сајма

Штампа
уторак, 11. август 2009.

Конзорцијум Римини-Верано одустао је данас од куповине Београдског сајма, саопштено је из Агенције за приватизацију.

"Једини понуђач на тендеру за продају Београдског сајма, Конзорцијум ’Римини Фиера’ и ’Верано моторс’ доставио је данас Агенцији за приватизацију писано изјашњење да не прихвата услове из Одлуке Тендерске комисије и улазак у преговоре, односно да није спреман да повећа понуђену цену на износ од 40 милиона евра", саопштила је Агенција за приватизацију.

Сходно законским одредбама, тендерска комисија ће тендер за продају 70 одсто друштвеног капитала ДП "Београдски сајам" прогласити неуспелим, навела је Агенција.Конзорцијум компанија "Верано моторс" и "Римини" једини је конкурисао на тендеру за куповину Сајма, понудивши цену од 1,835 милиона евра за капитал, али је та понуда била неприхватљива за Министарство економије и град Београд.

Данас је претходно из Агенције саопштено да је конзорцијуму Комисија за преговоре Министарства дала рок до 14. августа, али је ипак понуђач одлучио да данас 'пресече' и саопшти да одустаје од куповине.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић раније је изјавио да ће, ако конзорцијум не прихвати понуду, тендер бити поништен, а Сајам неће остати друштвено власништво већ ће бити подржављен.

Капитал Београдског сајма процењен је на 20,5 милиона евра, а очекивало се да понуђена цена буде приближна том износу.

Београдски сајам се простире на укупно 22 хектара уз обалу Саве, у атрактивном делу Београда. Капитал тог предузећа процењен је на 20,5 милиона евра.Сајам поседује објекте површине од 106.241 квадратног метра, у оквиру којих и шест сајамских хала високе категорије са изложбеним простором од 53.221 квадратног метра.

Предузеће је 2007. године имало приход од 15,32 милиона евра, а од 2003. до 2007. године приходи од услуга су повећавани у просеку за по 14,2 одсто годишње.

(Бета, Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]