Početna strana > Hronika > „Korijere dela sera”: Pretučeni italijanski turisti u Hrvatskoj
Hronika

„Korijere dela sera”: Pretučeni italijanski turisti u Hrvatskoj

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. avgust 2009.

MILANO – Petoro italijanskih turista pretučeno je na ostrvu Katina, na jugu Hrvatske, nakon rasprave oko računa sa vlasnikom lokalnog restorana, piše milanski list „Korijere dela sera”.

U tekstu pod naslovom: „Hrvatska: Pretukli italijanske turiste kad su zatražili račun u restoranu”, novinarka Elvira Teranova je kolegama prepričala traumatično iskustvo sa letovanja u Hrvatskoj.

Ona je rekla da je do incidenta došlo u restoranu „Akvarijus”, na ostrvu Katina unutar Parka prirode Telašćica, u prolazu Mala Proversa, ali se priče koje su ispričali Italijani i vlasnik restorana, očekivano razlikuju.

Do incidenta je došlo na kraju večere, kada je grupi od devet Italijana ispostavljen račun od 3.336 kuna, ali u restoranu nisu primali kartice.

Italijani su onda rekli da će da plate gotovinom, u evrima, pa je osoblje „Akvarijusa” ceh preračunalo po kursu od 7,16 kuna za evro - u 466 evra. Gosti su tada zatražili račun, ali ga nisu dobili, na šta vlasnik restorana Zoran Ramov, tvrdi da su turisti hteli da se cenjkaju oko računa, pa su na kraju platili u kunama, a tražili račun u evrima, što on nije mogao da im izda.

On je potvrdio da je do incidenta došlo, ali ne zbog računa, već zato što su gosti sa Sicilije bili „iritantni i naljutili su sve u restoranu”.

Svađa oko računa rezultirala je time da, i pored prethodnog dogovora, iz „Akvarijusa” goste nisu hteli da prebace nazad na jedrilicu.

Ogorčeni Italijani su tad ugostitelju rekli da će pozvati policiju, nakon čega je došlo do guranja i udaranja.

O incidentu je obaveštena i italijanska ambasada u Hrvatskoj.

Kako prenose hrvatski mediji, ministar turizma Damir Bajs je rekao da se „ovakvo ponašanje prema gostima u Hrvatskoj ne može i neće tolerisati”.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner