Хроника

Кристофер Хил на конференцији „Српско-амерички односи: Стратегија енергетске диверзификације“ у Скупштини Србије: Очекују се велике промене у сектору енергетике на Западном Балкану

Штампа
четвртак, 12. мај 2022.

Амбасадор САД у Србији, Кристофер Хил, изјавио је данас у Београду да се "ових дана, ових недеља, месеци" могу очекивати велике промене у сектору енергетике и у свету и у региону Западног Балкана.

У изјави пре конференције „Српско-амерички односи: Стратегија енергетске диверзификације“ у Дому Народне скупштине, Хил је рекао да је тема енергетске диверзификације изузетно важна и додао да је „право време“ да се разговара о неопходним корацима.

„Посебно ћемо разговарати о томе шта САД могу да учине да помогну Србији у свему овоме и разговараћемо даље о питањима која су у интересу наших земаља“, најавио је Хил.

Амбасадор Израела Јахел Вилан је рекао да су Србија и Израел у протекле две до три године ојачали сарадњу на пољу енергетике. "Наставићемо да радимо на јачању добрих односа наших двеју земаља", изјавио је Вилан.

Потпредседница Владе Србије и министарка енергетике и рударства Зорана Михајловић рекла је да је енергетска диверзификација веома значајна тема за Србију која ће путем интерконекција моћи да добија енергенте и од других добављача.

"Енергетска стабилност је и политичка стабилност", рекла је Михајловић и додала да Србија као централна земља Западног Балкана може да обезбеди своју енергетску независност.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]