Хроника

Кристофер Хил посетио РТС и обишао део зграде који је погођен у НАТО бомбардовању СРЈ: Жао ми је због губитка живота људи који су радили свој посао. Мене ово подсећа на једну тужну еру лоших односа Србије са САД и НАТО

Штампа
четвртак, 11. август 2022.

Амерички амбасадор Кристофер Хил данас је посетио Радио-телевизију Србије и обишао део зграде који је погођен у НАТО бомбардовању Југославије. У разговору за РТС, Хил је рекао да изражава жаљење због губитка живота људи који су радили свој посао.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Kристофер Хил је током посете РТС-у обишао део зграде који је погођен током НАТО бомбардовања Југославије.

"Пре свега изразио бих жаљење због губитка живота људи који су радили свој посао овде у овом студију. Мене ово подсећа на једну тужну еру, еру лоших односа Србије са САД и земљама НАТО-а, али се надам да је то ера које људи могу да се сете и да онда покушају да пронађу бољу еру, боље односе са овим земљама и надам се да никада више нећемо видети нешто овако", рекао је Хил за РТС.

Разговор Зорана Станојевића са амбасадором Кристофером Хилом биће емитован сутра у емисији Око магазин на Првом програму РТС-а.

(РТС)

Видети још: Кристофер Хил: Србија уколико жели може постати део НАТО, али то ће се десити онда када то буду желели њени грађани. Желели бисмо да видимо Србију не само као пријатеља и партнера, већ и као савезника

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]