Početna strana > Hronika > Margarita Simonjan: Zapad je jednostavno šokiran uspesima Rusije u specijalnoj operaciji
Hronika

Margarita Simonjan: Zapad je jednostavno šokiran uspesima Rusije u specijalnoj operaciji

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 19. maj 2024.

Zapad je šokiran napredovanjem ruske vojske, ocenila je glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT.

Glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan rekla je, gostujući na kanalu "Rusija 1" da je Zapad šokiran napredovanjem ruske vojske u zoni specijalne operacije.

"I sada vidimo, s jedne strane, kakve uspehe pokazuje naša vojska, koliko su svi zapanjeni. Čitam naslove zapadnih novina ovih dana... Oni su jednostavno šokirani našim napredovanjem. I kako je to moglo da im promakne, kako je svima promaklo? I kako su svi ispali nespremni? A sada - sada ih nekoliko dana deli od katastrofe. Daj Bože da se to dogodi, pa da se njihova panika pokaže kao opravdana", rekla je ona.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da će Rusija učiniti sve da okonča neprijateljstva, iskoreni nacizam i ispuni sve ciljeve specijalne operacije. Takođe je istakao da ruske jedinice imaju inicijativu, samouvereno napreduju u nizu pravaca i zauzimaju nove teritorije.

Rusija svakog dana postiže rezultate u borbama u oblasti Harkova, rekao je Putin u petak. Rusija trenutno nema planove da zauzme Harkov, dodao je on.

(RT, RIA Novosti)