Početna strana > Hronika > Marko Đurić u razgovoru sa zamenikom pomoćnika ministra trgovine SAD Dejvidom de Falkom "predstavio viziju Aleksandra Vučića o regionu bez granica, sa slobodnim protokom ljudi, dobara i kapitala"
Hronika

Marko Đurić u razgovoru sa zamenikom pomoćnika ministra trgovine SAD Dejvidom de Falkom "predstavio viziju Aleksandra Vučića o regionu bez granica, sa slobodnim protokom ljudi, dobara i kapitala"

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. januar 2021.

 VAŠINGTON - Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je u Vašingtonu s Dejvidom de Falkom, zamenikom pomoćnika ministra trgovine SAD.

Kako se navodi u saopštenju ambasade Srbije, De Falko, koji je u Ministarstvu trgovine SAD zadužen za Evropu i Evroaziju, preneo je ambasadoru Đuriću da će pojačani angažman SAD na planu trgovinske razmene i privrednih odnosa sa Srbijom biti jedan od prioriteta koje će Ministarstvo trgovine predstaviti novoj američkoj administraciji.

Srbija ima, po njegovim rečima, uočljiv potencijal da bude afirmisana kao lider i primer uspešnosti na zapadnom Balkanu.

Kako je istakao, dodatna prednost Srbije jeste otvaranje Kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, sa kojom Ministarstvo trgovine SAD veoma blisko sarađuje.

Nadovezavši se na značaj Kancelarije DFC u Beogradu kako za Srbiju, tako i za čitav region, ambasador Đurić predstavio je viziju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o regionu bez granica, sa slobodnim protokom ljudi, dobara i kapitala.

U tom smislu, Đurić je ponovio je spremnost najvišeg rukovodstva Srbije na proširenje ekonomsko-trgovinske saradnje sa SAD na svim nivoima.

Tome će, kako je ocenio, svakako doprineti kontinuirana stabilnost najvažnijih ekonomskih pokazatelja koji Srbiju čine izuzetno povoljnim poslovnim okruženjem, pogodnim za svaku vrstu investicija, kaže se u saopštenju ambasade Srbije u SAD.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner