Početna strana > Hronika > Meho Omerović: Atmosfera stvorena u Novom Pazaru bi mogla dovesti do katastrofe
Hronika

Meho Omerović: Atmosfera stvorena u Novom Pazaru bi mogla dovesti do katastrofe

PDF Štampa El. pošta
sreda, 18. avgust 2010.

BEOGRAD – Član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije Meho Omerović upozorio je, povodom paljenja državne zastave u Novom Pazaru i hapšenja trojice mladih ljudi tim povodom, da bi atmosfera stvarana poslednjih nekoliko meseci u tom gradu mogla dovesti do katastrofe.

On je u izjavi Tanjugu ukazao na opasnost koju predstavljaju najnoviji događanja u tom regionu i dodao da je lako „zapaltiti strasti”, ali da onda treba imati na umu da se događaju incidenti kojih na ovom prostoru nije bilo čak ni u vreme ratova 90-tih godina.

„Zato apelujemo na sve ljude od uticaja, pre svega na one koji na bilo koji način mogu uticati na mlade ljude, jer oni nisu ni svesni šta rade. Oni su verovatno naivno poverovali da rade ‘nešto važno’, ne znajući da tako stradaju najviše oni i njihovi roditelji, a sa njima, nažalost, i ceo narod”, rekao je Omerović, koji je visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

On je dodao da je više nego očigledno da „neki” pokušavaju da u Sandžaku stvore lošu atmosferu sa nestabilnom političkom situacijom i tako naprave prostor u koji nijedan ozbiljniji investitor neće hteti da ulaže, što je, inače, poslednjih meseci tek počelo da se dešava.

Novopazarska policija uhapsila je danas trojicu mladića za koje se osnovano sumnja da su obili školu „Desanka Maksimović u Novom Pazaru i zapalili zastavu Srbije.

(Tanjug)