Хроника

Мехо Омеровић: Атмосфера створена у Новом Пазару би могла довести до катастрофе

Штампа
среда, 18. август 2010.

БЕОГРАД – Члан Одбора за безбедност Скупштине Србије Мехо Омеровић упозорио је, поводом паљења државне заставе у Новом Пазару и хапшења тројице младих људи тим поводом, да би атмосфера стварана последњих неколико месеци у том граду могла довести до катастрофе.

Он је у изјави Танјугу указао на опасност коју представљају најновији догађања у том региону и додао да је лако „запалтити страсти”, али да онда треба имати на уму да се догађају инциденти којих на овом простору није било чак ни у време ратова 90-тих година.

„Зато апелујемо на све људе од утицаја, пре свега на оне који на било који начин могу утицати на младе људе, јер они нису ни свесни шта раде. Они су вероватно наивно поверовали да раде ‘нешто важно’, не знајући да тако страдају највише они и њихови родитељи, а са њима, нажалост, и цео народ”, рекао је Омеровић, који је високи функционер Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића.

Он је додао да је више него очигледно да „неки” покушавају да у Санџаку створе лошу атмосферу са нестабилном политичком ситуацијом и тако направе простор у који ниједан озбиљнији инвеститор неће хтети да улаже, што је, иначе, последњих месеци тек почело да се дешава.

Новопазарска полиција ухапсила је данас тројицу младића за које се основано сумња да су обили школу „Десанка Максимовић у Новом Пазару и запалили заставу Србије.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]