Хроника

Мило Ђукановић: Наредних дана ћемо предочити ко се то брутално обрачунава са Црном Гором да би наставио да злоупотребљава имовину

Штампа
четвртак, 06. фебруар 2020.

 Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић казао је да ће наредних дана предочити ко се, како је навео, брутално обрачунава са Црном Гором.

"Вјерујем да ћемо наредних дана предочити црногорској јавности ко је заправо тај ко се брутално обрачунава с Цром Гором да би наставио да злоупотребљава имовину", поручио је Ђукановић.

Он је, на сједници Општинског одбора те странке на Цетињу, казао да су актуелна дешавања „све мање питање Закона о слободи вјероисповијести и све мање питање имовине“.

"Ово је само још један од повода за атак на државу Црну Гору", истакао је Ђукановић.

Он је поручио да је ово она продужена борба против авети великодржавних национализама на Балкану, "коју смо гледали и живјели деведесетих година, коју смо побиједили у тим деведесетим годинама, али очигледно да је нијесмо сахранили, јер је идеологија великодржавних национализама на Балкану веома јака и утемељена".

"Ми смо живи доказ да је мултиетничка демократија могућа, чак и када свуда око нас бјесне баш вјерски и национални ратови. Зар немамо ми то искуство из деведесетих година? Зар нијесмо ми она држава на простору Западног Балкана, на простору екс Југославије, на чијој територији није било рата. Тад кад су се међусобно мрзјели, убијали, протјеривали, свуда око нас, и кад смо ми збрињавали 120 хиљада избјеглица, разних вјера и нација. Зар ми нијесмо доказ да је могуће", казао је Ђукановић.

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]