Početna strana > Hronika > Milo Đukanović: Usvajanje Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola potvrda da Crna Gora sazreva i još jedan korak ka društvu najrazvijenijih demokratija
Hronika

Milo Đukanović: Usvajanje Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola potvrda da Crna Gora sazreva i još jedan korak ka društvu najrazvijenijih demokratija

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. jul 2020.

 Usvajanje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola još je jedan korak Crne Gore ka društvu najrazvijenih demokratija svijeta, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. I premijer Duško Marković pozdravio je usvajanje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola u Skupštini.

 Đukanović je na Tviteru naveo da usvajanjem Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola, Crna Gora prvi put pravno uređuje istopolne zajednice.

"To je potvrda da kao društvo sazrijevamo, prihvatamo i živimo različitosti! Rođeni slobodni i jednaki u dostojanstvu i pravima!", zaključio je Đukanović.

 Marković je kazao da je usvajanje Zakona veliki iskorak u pravom smjeru za crnogorsko društvo, njegovu demokratsku zrelost i proces integracije.

"Ravnopravnost i jednaka prava za sve osnov su ljudskih i evropskih vrijednosti. Zahvaljujem LGBTIQ zajednici na dijalogu i doprinosu. U evropskoj Crnoj Gori nema i ne treba da bude mjesta za diskriminaciju po osnovu seksualnog opredjeljenja", zaključio je Marković.

(RTCG)