Хроника

Мило Ђукановић: Усвајање Закона о животном партнерству особа истог пола потврда да Црна Гора сазрева и још један корак ка друштву најразвијенијих демократија

Штампа
среда, 01. јул 2020.

 Усвајање Закона о животном партнерству лица истог пола још је један корак Црне Горе ка друштву најразвијених демократија свијета, поручио је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић. И премијер Душко Марковић поздравио је усвајање Закона о животном партнерству лица истог пола у Скупштини.

 Ђукановић је на Твитеру навео да усвајањем Закона о животном партнерству особа истог пола, Црна Гора први пут правно уређује истополне заједнице.

"То је потврда да као друштво сазријевамо, прихватамо и живимо различитости! Рођени слободни и једнаки у достојанству и правима!", закључио је Ђукановић.

 Марковић је казао да је усвајање Закона велики искорак у правом смјеру за црногорско друштво, његову демократску зрелост и процес интеграције.

"Равноправност и једнака права за све основ су људских и европских вриједности. Захваљујем ЛГБТИQ заједници на дијалогу и доприносу. У европској Црној Гори нема и не треба да буде мјеста за дискриминацију по основу сексуалног опредјељења", закључио је Марковић.

(РТЦГ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]