Početna strana > Hronika > Milorad Dodik: BiH zarobljena u maksimalističkim zahtevima Bošnjaka i ne može da reši nijedan problem, pokazala je da ne zna da upravlja migracijama
Hronika

Milorad Dodik: BiH zarobljena u maksimalističkim zahtevima Bošnjaka i ne može da reši nijedan problem, pokazala je da ne zna da upravlja migracijama

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20. septembar 2020.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zarobljena zemlja najčešće maksimalističkim zahtevima bošnjačke politike i ne može da reši nijedan ozbiljan problem.

On je naveo da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokušaju da bude odlučujući faktor u svemu.

"To je nešto što se reflektuje i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlaštenja, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima", rekao je Dodik novinarima u Bosanskom Novom.

U Unsko-sanskom kantonu je koncentrisno 10.000 miigranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva - da su oni tu na neki način dobrodošli. To ono što se kosi sa interesom Srba i Hrvata

Do sada se u vezi sa ovim problemom, prema njegovim rečima, samo prebacivala odgovornost sa jednog na drugi nivo vlasti.

"Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskom kantonu, gde je koncentrisno 10.000 miigranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva - da su oni tu na neki način dobrodošli i da jedan deo tog političkog establišmenta  Sarajeva računa da će oni tu i da ostanu", naglasio je Dodik.

On je istakao da je to ono što se kosi sa interesom Srba i Hrvata i da su zato morali da imaju različite pristupe o tom pitanju.

Dodik je ponovio da je poslednjih meseci političkom Sarajevu najvažnije da, navodno, zbog migranata postavi Oružane snage BiH na granicu, te poručio da se to neće desiti.

"Ključno je pitanje zašto bismo mi postavljali vojsku na granicu sa Srbijom. Oni ne žele da rešavaju pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele rešavati angažovanjem vojske", pojasnio je Dodik.

Dodik je naveo da se odluka o angažovanju Oružanih snaga donosi konsezusom u Predsjedništvu, gde je on, pa se zbog toga neće ni desiti.

(Kliks.ba) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner