Хроника

Милорад Додик: БиХ заробљена у максималистичким захтевима Бошњака и не може да реши ниједан проблем, показала је да не зна да управља миграцијама

Штампа
недеља, 20. септембар 2020.

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је БиХ заробљена земља најчешће максималистичким захтевима бошњачке политике и не може да реши ниједан озбиљан проблем.

Он је навео да бошњачка страна настоји да кроз сваку, па и минималну ствар, наметне причу о централизацији или покушају да буде одлучујући фактор у свему.

"То је нешто што се рефлектује и на Граничну полицију. БиХ изворно има само девет овлаштења, једно до њих су миграције. БиХ је показала да не зна да управља њима", рекао је Додик новинарима у Босанском Новом.

У Унско-санском кантону је концентрисно 10.000 мииграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева - да су они ту на неки начин добродошли. То оно што се коси са интересом Срба и Хрвата

До сада се у вези са овим проблемом, према његовим речима, само пребацивала одговорност са једног на други ниво власти.

"Сада видимо каква је катастрофа у Унско-санском кантону, где је концентрисно 10.000 мииграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева - да су они ту на неки начин добродошли и да један део тог политичког естаблишмента  Сарајева рачуна да ће они ту и да остану", нагласио је Додик.

Он је истакао да је то оно што се коси са интересом Срба и Хрвата и да су зато морали да имају различите приступе о том питању.

Додик је поновио да је последњих месеци политичком Сарајеву најважније да, наводно, због миграната постави Оружане снаге БиХ на границу, те поручио да се то неће десити.

"Кључно је питање зашто бисмо ми постављали војску на границу са Србијом. Они не желе да решавају питање Граничне полиције да би изазвали проблем који желе решавати ангажовањем војске", појаснио је Додик.

Додик је навео да се одлука о ангажовању Оружаних снага доноси консезусом у Предсједништву, где је он, па се због тога неће ни десити.

(Кликс.ба) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]