Хроника

Милорад Додик предложио премештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим: Неколико пута сам писао Трампу, наставићу и даље да пишем

Штампа
недеља, 20. септембар 2020.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик упутио је неколико писама председнику САД Доналду Трампу. Последње писмо било је у вези са премештањем Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим.

"Неколико пута сам писао Трампу, наставићу и даље да пишем. Потребно је да се зна да има једна политика председника у САД, али и остаци које председник није могао победити, дубоку државу", рекао је Додик.

На питање новинарке Н1 да ли је Трамп икада одговорио Додик је рекао: "Одговор је понашање, ставови и све мање мешање странаца у БиХ, то је одговор".

Последње писмо упутио је 9. септембра у којем је "поздравио његову иницијативу за нормализацију односа између Израела и Уједињених Арапских Емирата" и обавестио га је да као "српски члан Председништва БиХ желео дати допринос његовој иницијативи" тако што је предложио премештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим те како жели да "БиХ следи пример САД".

"Користим ову прилику да поздравим ваше иницијативе за нормализацију односа између Израела и Уједињених Арапских Емирата. То је историјски споразум и уверен сам да ће допринети миру, стабилности и просперитету региона. Као српски члан Предсједништва БиХ, желим да дам допринос и подршку вашим мировним иницијативама у вези с Израелом. Због тога, у Предсједништву БиХ сам иницирао пребацивање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим", известио је Додик првог човека Сједињених Америчких Држава 9. септембра ове године", наводи Кликс.ба.

Додик је рекао да је његову иницијативу требало да подрже и остали чланови Председништва, али до тога није дошло.

(Н1, Кликс.ба) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]