Хроника

На КиМ каменована кућа Румене Љубић, једине Српкиње у центру Пећи

Штампа
среда, 13. октобар 2021.

Кућа једине Српкиње која живи у центру Пећи, учитељице у пензији Румене Љубић, каменована је јуче у поподневним сатима, сазнаје Радио Гораждевац.

На кући је причињена материјална штета а случај је пријављен „Косовској полицији“.

Из регионалне дирекције полиције за Радио Гораждевац је потврђено да се инцидент догодио и да је окарактерисан као напад и оштећење имовине.

„Дана 12.10.2021. године, у полицијској станици у Пећи, појавила се подноситељка жалбе Румена Љубић, из Пећи, која је пријавила да су непознате особе каменовале њену кућу и да са исте оштетиле неке прозоре на кући, која се налази на адреси Рр. „Есат Берлајолли“ у Пећи“, наводи се у информацији Регионалне дирекције полиције која је достављена овом медију.

„Истражитељи Полицијске станице у Пећи, одмах су изашли на лице места, извршен је увиђај, док подносилац жалбе (Румена Љубић) није дала изјаву, већ је одложила за следећи дан. О случају је обавештен државни тужилац, који га је окарактерисао као „уништавање или оштећење имовине“, прецизира се у саопштењу.

Полиција је навела да интензивно ради на привођењу осумњичених у вези са случајем.

Госпођа Румена Љубић често је и раније била мета каменовања, а много пута сусрела се и са покушајима пљачке њене имовине. Крали су јој дрва, пунили песком цеви и остало.

(Коссев)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]