Хроника

Најмање 97 особа погинуло када се авион пакистанске националне авио-компаније срушио на стамбену четврт у Карачију

Штампа
субота, 23. мај 2020.

 KАРАЧИ – Најмање 80 особа је погинуло када се авион пакистанске националне авио-компаније са 99 путника и чланова посаде срушио у петак на стамбену четврт у Карачију, рекли су локални званичници, јавља Ројтерс.

За сада се зна да су два путника преживела, међу којима је и Зафар Масуд, председник Банке Пунџаба која је саопштила да је он претрпео преломе али да је „свестан и да добро реагује”.

Други преживели је инжењер Мухамед Зубаир.

Он је рекао за Џео Њуз да је пилот покушао да слети када је на кратко авион дотакао тло, након чега је узлетео. После 10 минута пилот је обавестио путнике да ће покушати да слети поново а затим је авион пао при додиру са пистом, рекао је Зубаир у изјави коју је дао из кревета у болници у Карачију.

„Све што сам могао да видим око себе били су ватра и дим. Чуо сам крике са свих страна. Деце и одраслих. Видео сам само ватру. Нисам видео људе, само сам чуо њихове крике”, испричао је он, преноси Танјуг.

Каже да је отворио сигурносни појас и да је кренуо ка светлу а затим скочио три метра.

„Морао сам да скочим доле три метра да бих дошао на сигурно”, рекао је преживели путник.

Расте број жртава авионске несреће

КАРАЧИ – Број жртава авионске несреће у Пакистану порастао је на 97, пренео је индијски магазин Дун саопштење медицинских званичника у провинцији Синд, јавља ТАС.

У најновијим извештајима индијски лист не прецизира се да ли су нове жртве били путници авиона или грађани стамбене четврти на коју се срушио пакистански Ер Бас.

Према досадашњим сазнањима, повређено је 11 житеља предграђа на које се срушио авион и они се налазе у стабилном стању, а преживела су и два путника авиона који су такође у стабилно.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]