Početna strana > Hronika > Napad na srpske turiste kod Šibenika
Hronika

Napad na srpske turiste kod Šibenika

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 26. jul 2009.

Povicima "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", grupa huligana, prema prvim informacijama, nekoliko mlađih osoba, u nedelju je oko 01,30 sati u Zatonu kod Šibenika, izvršila noćni prepad na porodičnu kuću 53-godišnjeg državljanina Srbije Dragana Milutinovića.

Napadači su Milutinoviću, uz salve uvreda i pretnji oštetili vozilo marke "micubiši" s kojeg su neposredno pre bega, pokidali i odneli beogradske registarske oznake.

U trenutku napada, Milutinović je spavao, pri čemu ga je iz sna trgnula sveopšta galama na ulici.

Dragan Milutinović je poznati beogradski zlatar i ujedno zatonski zet oženjen suprugom Jadrankom, devojačkog prezimena Dodig.

"Nisam želeo iz straha da izađem, ali sam čuo uvrede na moj etnicitet za koje smatram da ih po ničemu nisam zaslužio i one mi više smetaju od nastale štete na vozilu", kazao je Dragan. "Moja supruga je Hrvatica rođena u ovom mestu. S većinom meštana smo godinama u odličnim prijateljskim odnosima", dodao je Dragan za Jutarnji.hr.

On je dodao da je noćnom napadu prethodilo nekoliko dana vređanja na plaži njihovo dvoje maloletne dece od strane njihovih vršnjaka, ali na ta "dečja posla", istakao je, nisu obraćali preveliku pažnju.

Događaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj i intenzivno traga za napadačima.

Nedavno se u Dubrovniku dogodio sličan napad kada je ispred hotela Plat u Župi Dubrovačkoj demoliran "pežo" srpskog advokata Branislava Popovca iz Beograda.

(Mondo)