Početna strana > Hronika > Nebojša Zelenović: Vacić je Vučićev Šešelj; Savez za Srbiju traži hitno hapšenje Miše Vacića
Hronika

Nebojša Zelenović: Vacić je Vučićev Šešelj; Savez za Srbiju traži hitno hapšenje Miše Vacića

PDF Štampa El. pošta
subota, 09. novembar 2019.

 Kao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću, kao strašila za pristojan svet i međunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić, izjavio je predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović, komentarišući poruke i pretnje koje je u petak uveče iz Šapca poslao Vacić.

Zelenović je ocenio da je skandalozno ponašanje u Šapcu i govor mržnje "takozvanog 'vođe desnice'" Miše Vacića, koji je "zapravo vođa paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju ZZS.

"Taj čovek uz pomoć i tehničku podršku Srpske napredne stranke putuje po Srbiji i psuje, preti i vređa mirne građane sa jednim ciljem i jednom porukom: 'ako nećete Vučića - ovo će vam biti vlast'", rekao je Zelenović.

On je dodao da Vacićev sinoćni boravak u Šapcu izazvao uznemirenje javnosti i građana koji su "navikli na miran život u kome se ljudi međusobno uvažavaju".

"Šabac je kosmopolitski, evropski grad koji svakoga dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca. To se odnosi na sve ljude, uključujući čak i one koje Vučić godinama šalje u Šabac pokušavajući da nelegalnim sredstvina sruši demokratsku vlast", naglasio je Zelenović.

On je dodao da ipak postoje granice tolerancije i poručio da ekstremizam i nasilje u Šapcu neće proći.

Savez za Srbiju traži hitno hapšenje Miše Vacića

Savez za Srbiju zatražio je od tužilaštva i policije da hitno reaguju i uhapse lidera Srpske desnice Mišu Vacića zbog, kako navode, eksplicitnih pretnji smrću "bacanjem u Drinu" i drugih pretnji koje je uputio gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

SzS je Vacića nazvao "eksponentom Aleksandra Vučića", i zatražio da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da ponovi krivično delo.

"Namere režima koje, iz budžetskih sredstava građana Srbije, po šešeljevskim manirima realizuje Miša Vacić, moraju da probude državne institucije, jer ne postoji drugi način da se zaštite građani", poručuju iz SzS.

Dodaju da mimo toga stoji samo samoodbrana kao dokaz da država ne funkcioniše.

"Veza i bliskost batinaša od pre neki dan ispred RTS-a i fašističke retorike Miše Vacića su toliko jake i vezivno tkivo im je režim Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju SzS.

Miša Vacić, lider Srpske desnice, poručio gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću da će kao Austrougari završiti u Drini, da se pakuje jer će biti proteran u zatvor, a potom dodao da će se u Šapcu napraviti zatvor kako bi Zelenović u njemu bio izložen i pljuvan svakog dana

Videti još:

Miša Vacić: Zelenović će završiti u Drini kao Austrougari

(N1)