Početna strana > Hronika > Neizvesna skupštinska većina za izmene Zakona o informisanju
Hronika

Neizvesna skupštinska većina za izmene Zakona o informisanju

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. jul 2009.

Predstavnici PUPS-a, koji su do juče tvrdili da će biti u sali i glasati protiv zakona, počeli su da menjaju stav. „Na početku smo zauzeli malo tvrđi stav, ali su u međuvremenu izvršene neke korekcije zakona, što daje mogućnost ljudima da se izjasne drugačije, ako smatraju da zakon treba usvojiti. Ostavili smo svima da sami odluče kako će glasati, a ja ću biti protiv”, objašnjava poslanik PUPS-a Konstantin Arsenović za Politiku.

Predsednik srpskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović izjavila je "Blicu" da je "dosta kritično kako će proći zakon o informisanju, jer su poslanici podeljeni na za i protiv".

Slavica Đukić Dejanović je rekla da će, kao i njena Socijalistička partija Srbije, prilikom glasanja biti uzdržana. "Smatram da je dobro što se takav zakon našao u proceduri, ali je pitanje kako će poslanici oceniti tekst zakona. Ne bih mogla da procenjujem kakvo će na kraju biti glasanje, ali mogu da kažem da je to jedan od zakona za koji će biti dosta kritično kako će proći", izjavila je Slavica Đukić Dejanović.

Poslanici SRS-a, DSS-a i SNS-a najavili su da će njihovi poslanici biti u skupštinskoj sali kada se bude glasalo o izmenama Zakona o informisanju i da će tako pokušati zajedno sa delom vladajuće koalicije oko SPS-a da spreče njegovo usvajanje, ali su nejasne izjave LDP-a o njihovom učešću u glasanju stvorile utisak da će baš ova stranka, na neki način, omogućiti donošenje zakona.

Zoran Ostojić, član Predsedništva LDP-a, međutim, oštro odbacuje ovakve spekulacije i u razgovoru za „Politiku” objašnjava da će LDP biti u sali i glasati protiv zakona, a „ako zakon bude usvojen, odgovornost za to će snositi DS i njegovi sateliti”.

"Ništa nejasno nema u delovanju LDP-a. Čedomir Jovanović je prvi u skupštinskoj raspravi tražio da taj zakon bude povučen iz procedure, jer nama ne treba ni Savet Evrope, ni OEBS da nam kažu kako ne valja, mi to znamo. Svi smo vrlo jasno rekli da smo bili, jesmo i bićemo protiv", rekao je Ostojić.

(Politika-Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner