Хроника

Неизвесна скупштинска већина за измене Закона о информисању

Штампа
понедељак, 27. јул 2009.

Представници ПУПС-а, који су до јуче тврдили да ће бити у сали и гласати против закона, почели су да мењају став. „На почетку смо заузели мало тврђи став, али су у међувремену извршене неке корекције закона, што даје могућност људима да се изјасне другачије, ако сматрају да закон треба усвојити. Оставили смо свима да сами одлуче како ће гласати, а ја ћу бити против”, објашњава посланик ПУПС-а Константин Арсеновић за Политику.

Председник српског парламента Славица Ђукић Дејановић изјавила је "Блицу" да је "доста критично како ће проћи закон о информисању, јер су посланици подељени на за и против".

Славица Ђукић Дејановић је рекла да ће, као и њена Социјалистичка партија Србије, приликом гласања бити уздржана. "Сматрам да је добро што се такав закон нашао у процедури, али је питање како ће посланици оценити текст закона. Не бих могла да процењујем какво ће на крају бити гласање, али могу да кажем да је то један од закона за који ће бити доста критично како ће проћи", изјавила је Славица Ђукић Дејановић.

Посланици СРС-а, ДСС-а и СНС-а најавили су да ће њихови посланици бити у скупштинској сали када се буде гласало о изменама Закона о информисању и да ће тако покушати заједно са делом владајуће коалиције око СПС-а да спрече његово усвајање, али су нејасне изјаве ЛДП-а о њиховом учешћу у гласању створиле утисак да ће баш ова странка, на неки начин, омогућити доношење закона.

Зоран Остојић, члан Председништва ЛДП-а, међутим, оштро одбацује овакве спекулације и у разговору за „Политику” објашњава да ће ЛДП бити у сали и гласати против закона, а „ако закон буде усвојен, одговорност за то ће сносити ДС и његови сателити”.

"Ништа нејасно нема у деловању ЛДП-а. Чедомир Јовановић је први у скупштинској расправи тражио да тај закон буде повучен из процедуре, јер нама не треба ни Савет Европе, ни ОЕБС да нам кажу како не ваља, ми то знамо. Сви смо врло јасно рекли да смо били, јесмо и бићемо против", рекао је Остојић.

(Политика-Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]