Хроника

Немачка: Алексеј Наваљни отпуштен са болничког лечења, његово стање се довољно поправило

Штампа
среда, 23. септембар 2020.

 Немачка болница где се лечио руски опозициони лидер Алексеј Наваљни због тровања, саопштила је данас да се његово стање довољно поправило и да је отпуштен са болничког лечења.

Берлинска болница Шарите навела је да је после 32 дана стање Наваљног довољно поправило да буде отпуштен, наводећи да је јуче изашао из болнице.

"На основу напретка пацијента и његовог садашњег стања лекари који га лече верују да је могућ потпуни опоравак али сматрају да је још рано да се процене потенцијални дугорочни ефекти тровања", навела је болница.

Четрдсетчетворогодишњи Наваљни, најистакнутији противник руског председника Владимира Путина пребачен је у Немачку два дана пошто му је позлило 20. августа на домаћем лету у Русији.

Немачки стручњаци за хемијско оружје утврдили су да је Наваљни отрован агенсом "новичок" из совјетске ере, што је подстакло Берлин да тражи од Русије да испита тај случај.

Наваљни је држан у индукованој коми више од две недеље и лечен је противотровом.

Чланови његовог тима оптужили су Кремљ за умешаност у тровању, а те оптужбе су руски званичници чврсто негирали. Кремљ је љутито реаговао на позиве немачке канцеларке Ангеле Меркел и других личности да одговоре на питања о тровању.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]