Početna strana > Hronika > Nova ekonomija: Kompaniji “Štrabag” biće isplaćeno još 4,5 miliona dinara za dodatne radove na Trgu Republike
Hronika

Nova ekonomija: Kompaniji “Štrabag” biće isplaćeno još 4,5 miliona dinara za dodatne radove na Trgu Republike

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. februar 2020.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je odluku o dodeli ugovora po kojoj će kompaniji Štrabag biti isplaćeno još 4,5 miliona dinara za dodatne radove na uređenju Trga Republike, piše Nova ekonomija.

Posao je, kako piše Nova ekonomija, dodeljen Štrabagu sa podizvođačem Invest gradnja, u pregovaračkom postupku, a odnosi se na sanaciju i restauraciju kandelabra oko spomenika knezu Mihailu Obrenoviću.

Postupak je pokrenut 3. januara kao posebna javna nabavka, a ne u okviru prethodne nabavke za radove na uređenju Trga Republike.

Istog dana je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da će grad sa Štrabagom pregovarati oko troškova za sanaciju kandelabra u vrednosti od 4,5 miliona dinara, podsetila je Nova ekonomija.

Rok za završetak ovih pregovora pomeren je na 22. januar, a odluka o dodeli ugovora objavljena je na portalu javnih nabavki 10. februara.

Originalni ugovor za celokupne radove na Trgu Republike bio je vredan 768,2 miliona dinara, ali je ova cena uvećana izmenama ugovora od 3. septembra na 802 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Vesić izjavio je, međutim, da je kompanija izvela radove za ukupno 744,4 miliona, kad se uračunaju i radovi oko spomenika knezu Mihailu.

Ugovor za radove na Trgu Republike produžen je 23. oktobra prošle godine na 23. januar, iako su radovi završeni, a u objašnjenju Direkcija je navela proceduralne razloge.

(Nova Ekonomija)

Videti još: Goran Vesić: Naložio sam da se presloži svaka kocka na kolovozu oko Trga republike - to neće koštati ni dinar i neće biti obustave saobraćaja

N1: Samo dve nedelje nakon otvaranja rekonstruisanog Trga Republike - „večna kaldrma“ mora na popravku

N1: Preslaganje tek postavljene betonske kocke na Trgu Republike: Ko će zaista platiti prepravke? Stručnjaci: Učinjeno na Trgu je nepopravljivo, građani su kao zakupci u svom gradu

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner