Početna strana > Hronika > Novi Sad: Aleksandar Vučić i Ana Brnabić ugostili Edija Ramu i Zorana Zaeva na „večeri u čast prijatelja iz Albanije i Severne Makedonije“; Nakon večere, Vučić, Brnabić, Rama i Zaev prošetali ulicama grada
Hronika

Novi Sad: Aleksandar Vučić i Ana Brnabić ugostili Edija Ramu i Zorana Zaeva na „večeri u čast prijatelja iz Albanije i Severne Makedonije“; Nakon večere, Vučić, Brnabić, Rama i Zaev prošetali ulicama grada

PDF Štampa El. pošta
sreda, 09. oktobar 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade, Ana Brnabić, prošetali su večeras novosadskim ulicama sa premijerima Albanije i Severne Makedonije.

Vučić i Brnabić su prethodno priredili „večeru u čast prijatelja“ za dvojicu premijera, Zaeva i Ramu koji su ranije danas doputovali u Novi Sad.

Video snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije, objavljen je na zvaničnoj instagram stranici srpskog predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade, Ana Brnabić, priredili su u Novom Sadu večeru za predsednike vlada Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edi Ramu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dočekao je danas na Petrovaradinu predsednika vlade Severne Makedonije Zorana Zaeva i predsednika vlade Albanije Edi Ramu.

Rama i Zaev doputovali u Beograd, na aerodromu Nikola Tesla dočekala ih jeJadranka Joksimović

Predsednici vlada Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, doputovali su danas popodne u Beograd, a na aerodromu Nikola Tesla dočekala ih je ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Dvojica predsednika vlada učestvovaće u Novom Sadu na trilateralnom sastanku na poziv i inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na tom sastanku, kao i večeras, glavna tema razgovora biće predlog srpskog predsednika o ustanovljavanju "malog Šengena".

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta zemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničnim prelazima između zemalja regiona čekaju duže od 20 sati.

(Agencije)