Početna strana > Hronika > NSPM: Mediji o sukobima tokom promocije Vesićeve knjige – Kurir: „Đilasovci pojurili da biju Vesića!“, Informer: „Posle Hitlera Đilas!“, Alo: „Đilasove pristalice udarile bez milosti!“, Srpski Telegraf: „Đilasove siledžije van kontrole“...
Hronika

NSPM: Mediji o sukobima tokom promocije Vesićeve knjige – Kurir: „Đilasovci pojurili da biju Vesića!“, Informer: „Posle Hitlera Đilas!“, Alo: „Đilasove pristalice udarile bez milosti!“, Srpski Telegraf: „Đilasove siledžije van kontrole“...

PDF Štampa El. pošta
utorak, 15. oktobar 2019.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pratnji obezbeđenja izašao je iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali "Vesiću, lopove", a potom i pojurili za njima Knez Mihajlovom ulicom.

Kada je Vesić izašao, za njim i obezbeđenjem je kroz Knez Mihajlovu potrčala grupa ljudi, koji su zviždali i uzvikivali "Ua" i "Vesiću, lopove". Jedan od pripadnika obezbeđenja Gorana Vesića ošamario je jednu devojku koja je sa okupljenim Beograđanima protestovala ispred galerije "Progres". Usledilo je veliko nezadovoljstvo protestanata, a Vesićevo obezbeđenje je moralo bukvalno da ga ugura u automobil i evakuiše sa lokacije.

Srpski mediji su na svoj način preneli večerašnje sukobe i nerede ispred galerije „Progres“.

Informer pod naslovom: „POSLE HITLERA ĐILAS! Prvi put posle pobede nad nacizmom u Evropi se spaljuju knjige, đilasovski jugend na lomaču bacali Vesićevu knjigu o Beogradu!“,  piše kako „promocija književnog dela "Knjiga o Beogradu" Gorana Vesića ima humanitarni karakter, a pristalice opozicije došle su da spreče promociju“.

Kurir pod naslovom „SKANDAL POSLE ZAVRŠETKA PROMOCIJE KNjIGE O BEOGRADU: Đilasovci uz salve uvreda pojurili da biju Vesića!“, navodi da su „pristalice Stranke sloboda i pravda sve vreme pokušavale da ometaju promociju, završeni su skandaloznim prizorom jurnjave za Vesićem Knez Mihajlovom ulicom“.

„Đilasova trojka, Borko, Bastać i Miljuš pokušali su da tuku Marka Ilića, koji je izašao da ponudi građanima knjigu, od koje se celokupan prihod izdvaja za lečenje deteta“, tvrdi „ALO“ u tekstu pod naslovom „Tuča ispred Progresa, napadnut Marko Ilić Đilasove pristalice udarile bez milosti!"

Pink piše da je „Đilasov Savez za Srbiju večeras prevazišao sebe“. Pod naslovom SKANDAL! Đilasovi puleni napali Marka Ilića koji je ponudio knjigu u okviru HUMANITARNE AKCIJE, a onda JURILI za Vesićem kroz Knez Mihajlovu", Pink tvrdi da su „pristalice ovog dela opozicije napale muškarca koji je izašao da građanima ponudi knjigu“

 

(NSPM)

Videti još: Beograd: Neredi i sukobi ispred galerije "Progres" na promociji knjige Gorana Vesića "Knjiga o Beogradu"; Obezbeđenje izvelo Vesića, okupljeni građani jurili za njima, zviždali i uzvikivali "Vesiću, lopove"

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner