Хроника

НСПМ: Медији о сукобима током промоције Весићеве књиге – Курир: „Ђиласовци појурили да бију Весића!“, Информер: „После Хитлера Ђилас!“, Ало: „Ђиласове присталице удариле без милости!“, Српски Телеграф: „Ђиласове силеџије ван контроле“...

Штампа
уторак, 15. октобар 2019.

Заменик градоначелника Горан Весић у пратњи обезбеђења изашао је из галерије Прогрес, у којој се одржавала промоција његове књиге о Београду, док су окупљени звиждали и узвикивали "Весићу, лопове", а потом и појурили за њима Kнез Михајловом улицом.

Kада је Весић изашао, за њим и обезбеђењем је кроз Kнез Михајлову потрчала група људи, који су звиждали и узвикивали "Уа" и "Весићу, лопове". Један од припадника обезбеђења Горана Весића ошамарио је једну девојку која је са окупљеним Београђанима протестовала испред галерије "Прогрес". Уследило је велико незадовољство протестаната, а Весићево обезбеђење је морало буквално да га угура у аутомобил и евакуише са локације.

Српски медији су на свој начин пренели вечерашње сукобе и нереде испред галерије „Прогрес“.

Информер под насловом: „ПОСЛЕ ХИТЛЕРА ЂИЛАС! Први пут после победе над нацизмом у Европи се спаљују књиге, ђиласовски југенд на ломачу бацали Весићеву књигу о Београду!“,  пише како „промоција књижевног дела "Kњига о Београду" Горана Весића има хуманитарни карактер, а присталице опозиције дошле су да спрече промоцију“.

Kурир под насловом „СKАНДАЛ ПОСЛЕ ЗАВРШЕТKА ПРОМОЦИЈЕ KЊИГЕ О БЕОГРАДУ: Ђиласовци уз салве увреда појурили да бију Весића!“, наводи да су „присталице Странке слобода и правда све време покушавале да ометају промоцију, завршени су скандалозним призором јурњаве за Весићем Kнез Михајловом улицом“.

„Ђиласова тројка, Борко, Бастаћ и Миљуш покушали су да туку Марка Илића, који је изашао да понуди грађанима књигу, од које се целокупан приход издваја за лечење детета“, тврди „АЛО“ у тексту под насловом „Туча испред Прогреса, нападнут Марко Илић Ђиласове присталице удариле без милости!"

Пинк пише да је „Ђиласов Савез за Србију вечерас превазишао себе“. Под насловом СКАНДАЛ! Ђиласови пулени напали Марка Илића који је понудио књигу у оквиру ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ, а онда ЈУРИЛИ за Весићем кроз Кнез Михајлову", Пинк тврди да су „присталице овог дела опозиције напале мушкарца који је изашао да грађанима понуди књигу“

 

(НСПМ)

Видети још: Београд: Нереди и сукоби испред галерије "Прогрес" на промоцији књиге Горана Весића "Књига о Београду"; Обезбеђење извело Весића, окупљени грађани јурили за њима, звиждали и узвикивали "Весићу, лопове"

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]