четвртак, 28. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Париз: Никола Саркози оптужен за "злочиначко удруживање" у оквиру истраге везане за сумњу у либијско финансирање његове председничке кампање 2007.
Хроника

Париз: Никола Саркози оптужен за "злочиначко удруживање" у оквиру истраге везане за сумњу у либијско финансирање његове председничке кампање 2007.

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 16. октобар 2020.

 Бивши француски шеф државе Никола Саркози оптужен је за "злочиначко удруживање" у оквиру истраге везане за сумњу у либијско финансирање његове председничке кампање 2007. године, сазнаје агенција Франс прес у националном финансијском тужилаштву.

Бивши председник одмах је реаговао на Фејсбуку указујући да је запрепашћен новом оптужницом.

"Сазнао сам о овој новој оптужници са највећим запрепашћењем", рекао је Саркози наводећи да се у његовом случају поново не узима у обзир претпоставка невиности и доносе одлуке без и "најмањег доказа о било каквом илегалном финансирању".

Нова оптужница, издата у понедељак, четврта је у предмету за Саркозија који каже да је жртва завере после оптужби изречених у марту 2018. за "пасивну корупцију", "скривање проневере јавних средстава", "илегално финансирање кампање".

"Свако види да се ради о одлуци без преседана у складу са обављеним истрагама. Процедура иде својим током", рекао је Венсан Бренгарт, адвокат удружења за борбу против корупције "Шерпа", које је цивилна страна у овом предмету.

Тужиоци су 31. јануара већ оптужили за "злочиначко удруживање" једног од бивших Саркозијевих сарадника Тијерија Гобера, осумниченог да је узимао средства која потичу од режима либијског вође Муамера Гадафија, и која су могла да буду усмерена у председничку кампању кандидата деснице 2007. године.

(Бета)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер