Početna strana > Hronika > Pero Simić: Bakir Izetbegović nije sejač mržnje već podstrekač zločina
Hronika

Pero Simić: Bakir Izetbegović nije sejač mržnje već podstrekač zločina

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 24. januar 2021.

To što je Bakir Izetbegović izjavio „da su Srbi loš narod“ nije nikakvo čudo kada je u pitanju Alijin sin jer ekstremisti ne vole ljude, a Bakir posebno Srbe, već voli svoje ekstremitičke ideje nasleđene od nepresuđenog ratnog zločinca Alije Izetbegovića. Bakir je opsesivno vezan za ekstremističke ideje koje je nasledio od svog oca Alije, a od ekstremizma, u čijim temeljima je mržnja, kako to reče jedan mudar čovjek, ostaje do zločina jedan korak. Taj korak prešao je Alija Izetbegović, a  da li je otvoreno izrečena mržnja ,njegovog sina Bakira Izetbegovića protiv Srba najava mlađeg Izetbegovića da upravo to treba da očekujemo, ostaje da  vidimo mi, od Izetbegovića omraženi Srbi. Srbi su za  mir i dogovor koji rješava sve eventualne nesporazume i preziru svaki ekstremizam koga propovijeda Bakir Izetbegović.

O  kakvom ekstremisti je riječ rekao mi je još prije desetak godina veliki srpski i svjetski filmski reditelj  Emir Kusturica koji je  išao u istu osnovnu školu u Sarajevu u  kojoj je Bakir Izetbegović, na odmoru,  noseći kroz hodnik škole đačku užinu, sa viršlom, demonstrativno bacao u korpu za otpatke sa gađenjem govoreći „paščetina“. To je sve radio pred mnogobrojnim osnovcima srpske nacionalnosti koji su na miru jeli svoju užinu.

Nema sumnje da Bakir Izetbegović još od tada  boluje od poremećaja mentalne ravnoteže. To vam je stanje, ako niste znali, suprotno normalnosti. Njegov ekstemizam i glupost očigledno da nema granica i kao takav postao je teret za svoj čestiti Bošnjački narod, koji  ne želi da živi zaključanog mozga.

Kod Bakira Izetbegovića je uvijek  navika  jača od pameti, jer se očigledno pamet negdje zagubila. Ali Izetbegović svojom izjavom „da su Srbi loš narod“ nije sijač  mržnje  već podstrekač zločina. To je već faza u kojoj se gubi veza i sa realnošću i sa mozgom.

Među onima  koje je „naružio“ a stide  se ili bi se  stidjeli, da su živi, podstrekača zločina Bakira Izetbegovića su i imena najpoznatijih ljudi među muslimanima koji se kroz istotiju  nisu odrekli svog srpskog porijekla ili su otvoreno isticali da su Srbi a koje već duže vremena navodi  profesor, istoričar iz Sjenice, porijeklom iz Tešnja u BiH Salih Selimović, koji  se otvoreno kao i mnogi  drugi nisu odrekli svog srpskog porijekla ili su otvoreno isticali da su Srbi za razliku od Alije Izetbegovića i njegovog sina Bakira koji eto i njih, zbog toga naziva, lošim-.

To su, kako navodi profesor Selimović:

Derviš-beg Ljubović,  Omer-beg Sulejmanpašić Despotović, Mehmed Kurt, Salih Karabegović, Salih Kazazović, Ali-Riza Dautović, Avdo Karabegović Hasanbegov, Avdo Karabegović Zvornički, Osman Đikić, i njegova sestra Hatidža, Smail-aga- Ćemalović,  Ibrahim Hadžiomerović,  Ali Fehim DŽabić, Asim  Šeremet, Muhamed Mehmedbašić,Mustafa Golubić, Hasan Rebac, Šukrija Kurtović,  Uzeir aga  Hadžihasanović, Hamid  Kukić, čestiti ađutant Draže Mihajlovića Mustafa Mulalić, Rešad Kurtagić, Derviš Šećerkadić, Mujo Pašić, Hasan Brkić, Osman Karabegović, DŽemal i Šukrija Bijedić, Šefket Maglajlić, Midhat Muradbegović, Skender Kulenović, Omer, Avdo i Hamza Humo, Ćamil Sijarić, Derviš Sušić, neponovljivi Meša Selimović, Alija Konjhodžić, Ismet Pupovac, grandiozni Emir Kusturica,  DŽevad Galijašević, Amir Čamdžić, Mehmedalija Nuhić i mnogi drugi velikani koji se stide ili bi se, da su živi, stidjeli podstrekača zločina srbomrzca Bakira Izetbegovića kod koga očigledno nije  usahnula rušilačka strast, nije zgasnuo ratnički primitivizami i varvarstvo besčasnika. Nažalost to je postalo njegov manir, način ponašanja i način mišljenja.

Nadati se da čestiti bošnjački narod neće dozvolitio da ovakavi mentalno i moralno posrnuli lideri  koji ih predstavljaju poput Bakira Izetbgovića    i dalje  budu opasnost za miran život i  budućnost BiH.

(Iskra)