Хроника

Због учешћа на скупу у Ракити, полиција привела, па пустила Дејана Златановића, главног и одговорног уредника портала „Србин.инфо“

Штампа
субота, 15. август 2020.

Уредник Србин.инфо Дејан Петар Златановић је после привођења на информативни разговор у полицијску станицу у Пироту, у вези данашњих дешавања у селу Ракита (извештавао са лица места као и бројни новинари), пуштен након 19 часова.

У повратку са Старе планине приведени су на информативни разговор и новинар Грашђанских патрола Бојан Савић, као и чланови Народних патрола.

Након информативног разговора су сви пуштени осим Стефана Николића, који се терети за сечу нелегално постављених цеви?!

Како Златановић јавља са лица места, њега ће ускоро да из полицијске станице спроведу у Прекршајни суд и он ће се такође упутити тамо да извештава.

Иначе, цеви је у селу Ракита секло неколико стотина људи, а оне су званично нелегалне одлуком инспектора из Инспекторијата Владе Србије, који је још прошле године наредио несавесном приватном инвеститору да хитно уклони цеви и реку врати у првобитно стање. До данас он то није учинио, па су се мештани сами организовали.

Бројни новинари су снимали догађај, а подршку мештанима су дале Народне патроле, покрет „Не давимно Београд“, политичарка Мариника Тепић…

Ипак, полиција је привела због овог догађаја само новинаре Златановића и Савића, као и чланове Народних патрола.

Србин.инфо: Полиција привела главног и одговорног уредника нашег портала 

Редакција портала Србин.инфо саопштила је данас да је полиција привела главног и одговорног уредника тог портала Дејана Петра Златановића у Пироту, а да разлог за то није познат.

У саопштењу се наводи да је Златановић приведен у поподневним часовима у повратку из места Ракита, одакле је извештавао са протеста грађана против малих хидроелектрана.

„Златановић се тренутно налази у полицијској станици у Пироту где му је речено да мора да да изјаву.

Уз Златановића приведен је новинар Грађанске патроле и члан УНС-а Бојан Савић, као и припадници ‘Народних патрола'“, пише у саопштењу.

Додаје се да је полиција пресрела возила у којима су се налазили Златановић, Савић, као и припадници „Народних патрола“ и спровела их до полицијске станице.

„Наш је уредник показао новинарску легитимацију припадницима МУП-а Србије и напоменуо им да је у Ракити био у својству новинара, где је извештавао са протеста грађана против МХЕ“, наглашено је у саопштењу редакције.

Неколико стотина активиста Покрета ‘’Одбранимо реке Старе планине’’(ОРСП) али и других еколошких организација из Србије данас су у селу Ракита у општини Бабушница организовали ископавање и уклањање цевовода МХЕ Звонце из Ракитске реке у овом селу

(Србин.инфо, Бета)

Видети још: Активисти покрета "Одбранимо реке Старе планине" пробили цев МХЕ из Ракитске реке и онеспособили њен рад

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]