Početna strana > Hronika > Političke kontroverze povodom „rođaka sa sela“
Hronika

Političke kontroverze povodom „rođaka sa sela“

PDF Štampa El. pošta
sreda, 03. decembar 2008.

Povodom spekulacija da je Serž Bramerc izneo primedbu da serija RTS-a ima "antihašku platformu", Rasim Ljajić, kaže da u susretu sa njim glavni tužilac "nije pomenuo RTS".

U beogradskim medijima se poslednjih dana spekuliše da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc prilikom boravka u Beogradu pomenuo seriju RTS-a "Moj rođak sa sela", koja kako navode mediji, ističe antihašku platformu.

"Tokom posete Bramerca uopšte nije bilo reči niti o ovoj niti o bilo kojoj drugoj seriji niti programima koji se emituje na RTS i bilo kojoj drugoj TV" rekao je Rasim Ljajić i objasnio da je istina je da je "neki predstavnik Haškog tribunala pitao da li je tačno da se emituje neka serija i propagiraju antihaške vrednosti."

Kako navodi predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom neimenovani predstavnik tribunala je informaciju o takvoj seriji "čuo ovde u Beogradu od nekih ljudi" i rekao da je da ni sam nije gledao.

"Pošto niko od nas zaista nije pratio tu seriju nismo imali adekvatan odgovor, ali je i on sam rekao da u Hagu ni on nema bilo kakvih primedbi na Informativne emisije koje se emituju na RTS-u, a što je i za Hag i za nas najvažnije. Mislim da se oko toga digla nepotrebna prašina, zaključio je Ljajić.

Serija "Moj rođak sa sela" emituje se od 26. oktobra, nedeljom u 8 uveče na našem prvom programu.

Već prvu epizodu gledalo je 2 miliona i 200 hiljada ljudi, a sa svakom novom epizodom gledanost je sve veća.

(PTC)