Хроника

Политичке контроверзе поводом „рођака са села“

Штампа
среда, 03. децембар 2008.

Поводом спекулација да је Серж Брамерц изнео примедбу да серија РТС-а има "антихашку платформу", Расим Љајић, каже да у сусрету са њим главни тужилац "није поменуо РТС".

У београдским медијима се последњих дана спекулише да је главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц приликом боравка у Београду поменуо серију РТС-а "Мој рођак са села", која како наводе медији, истиче антихашку платформу.

"Током посете Брамерца уопште није било речи нити о овој нити о било којој другој серији нити програмима који се емитује на РТС и било којој другој ТВ" рекао је Расим Љајић и објаснио да је истина је да је "неки представник Хашког трибунала питао да ли је тачно да се емитује нека серија и пропагирају антихашке вредности."

Како наводи председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом неименовани представник трибунала је информацију о таквој серији "чуо овде у Београду од неких људи" и рекао да је да ни сам није гледао.

"Пошто нико од нас заиста није пратио ту серију нисмо имали адекватан одговор, али је и он сам рекао да у Хагу ни он нема било каквих примедби на Информативне емисије које се емитују на РТС-у, а што је и за Хаг и за нас најважније. Мислим да се око тога дигла непотребна прашина, закључио је Љајић.

Серија "Мој рођак са села" емитује се од 26. октобра, недељом у 8 увече на нашем првом програму.

Већ прву епизоду гледало је 2 милиона и 200 хиљада људи, а са сваком новом епизодом гледаност је све већа.

(PTC)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]