Хроника

Поводом 18. годишњице терористичких 11. септембра, вођа Ал Каиде Ајман ал Завахри позвао муслимане да "нападну америчке, европске, израелске и руске циљеве"

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

Вођа Ал Каиде Ајман ал Завахри позвао је муслимане да нападну америчке, европске, израелске и руске циљеве у свом говору поводом 18. годишњице терористичких напада 11. септембра.

У видеу који је објавила милитантна група ал Завахри је критиковао "повратнике" из џихада, што се односило на бивше џихадисте који су променили своје ставове у затвору.

"Ако желите да се џихад фокусира само на војне циљеве, америчка војска има присуство широм света, од истока до запада. Ваше земље су препуне америчких база, са свим неверницима и корупцијом коју шире", рекао је он.

У координираним отмицама Ал Каиде 11. септембра 2001. погинуло је готово 3.000 људи, када су отети авиони погодили Светски трговински центар, Пентагон, а четврти је пао на поље у Пенсилванији.

Ал Завахри, Египћанин, постао је вођа Ал-Каиде након убиства Осаме бин Ладена 2011. године. Сматра се да се он скрива негде у пограничним делу између Авганистана и Пакистана.

(Бета, АП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]