Хроника

Приштина: Трећа "Парада поноса", под слоганом "За кога ти срце куца", одржана без инцидената и уз присуство амбасадора САД у Приштини

Штампа
четвртак, 10. октобар 2019.

 Трећа по реду Парада поноса под слоганом "За кога ти срце куца", одржана је у Приштини без инцидената, са које су присталице и активисти ЛГБТ заједнице позвали на једнака права, пише портал Косова онлајн.

Косово онлајн подсећа да су организатори параде Центар за развој друштвених група (ЦСГД) и Центар за слободу и равноправност (ЦЕЛ) са партнерским организацијама, Цивил Ригхтс Дефендерс (ЦРД) и Иницијатива младих за људска права на Косову.

Један од организатора те манифестације, Дритон Вељиу, оценио је да је овогодишњу Параду подржало више људи и изразио задовољство због све већег броја учесника.

Београђанин Бојан Лазић каже да две невладине организације ЦРД и "Да се зна" сваке године подржавају Параду поноса у Приштини и борбу за једнака права ЛГБТ заједнице.

"Увек ћемо подржавати све напоре да Косово буде демократичније, да помогнемо развоју људских права на Косову. Подршку из Србије ће имати увек”, навео је Лазић.

Из Македоније дошао је Беким Хасани и поручио да је Прајд важан како би припадници ЛГБТ заједнице били прихваћени у друштву. 

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет такође је присуствовао Паради поноса.

(Косова онлајн-Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]