Хроника

Рада Трајковић: Ускоро ће „Косово“ поново аплицирати за УНЕСКО и Интерпол, а тек следе дешавања око СПЦ. Вучић прећутао коментар Шолца да „Србија неће напустити Савет Европе, ако Косово буде примљено“

Штампа
петак, 13. мај 2022.

“Председник Србије Александар Вучић упознат је са кандидатуром Косова у Савету Европе током боравка у Берлину, али је на конференцији за новинаре са Олафом Шулцом прећутао коментар немачког канцера да Србија неће напустити Савет Европе, ако Косово буде примљено”, каже за Данас Рада Трајковић, председница невладине организације Европски покрет Срба са Косова и Метохије.

Она напомиње да је према њеним сазнањима Вучић многе захтеве Немачке прихватио, па и рушење Вашингтонског споразума којим се обавезао Вашингтонској администрацији. Све је то ставио ван снаге.

“За очекивати је да ће Косово аплицирати поново и за ИНТЕРПОЛ и УНЕСКО “ , каже Тајковићева и додаје да тек следе и дешавања око Српске православне цркве .

Колико и какву одговорност ће за све то прихватити Савет за националну безбедност видећемо, а како каже видећемо и како ће проћи  Сабор СПЦ.

На питање очекује ли неку реакцију парламентарне опозиције на најновија дешавња, саговрница Данаса одговара да не очекује од њих никакву озбиљну стратегију .

“Они су се очигледно на изборима више борили за коалициону позицију са СНС, него за смену овог уцењеног узурпатора власти”, закључује Трајковићева.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]