Početna strana > Hronika > Ratko Knežević: Duvanski kartel preti Tadiću?
Hronika

Ratko Knežević: Duvanski kartel preti Tadiću?

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. jul 2009.

Beograd – Crnogorski biznismen Ratko Knežević kaže da postoje informacije o pretnjama duvanske mafije Borisu Tadiću, zbog hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ive Pukanića.

"Ima ozbiljnih indicija da je predsednik Hrvatske Stjepan Mesić predao Borisu Tadiću u Sofiji materijale u vezi sa ugroženošću predsednika Srbije do kojih se došlo u istrazi ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i Nike Franjića", tvrdi Knežević u intervjuu za "Blic".

Knežević dodaje "da je problem za duvanski kartel, kojim rukovode Milo Đukanović i Stanko Subotić, nastao onog trenutka kada vlasti u Hrvatskoj i Srbiji, i prethodne i sadašnje, nisu htele da naprave nikakav dogovor sa njima".

"Siguran sam da krizni štab koji zaseda u vili Stanka Subotića na Svetom Stefanu ili u kafiću 'Grand' u Podgorici razmatra kako da zaustavi mogući razgovor Slobodana Đurovića Kardinala sa hrvatskim ili Sretena Jocića sa srpskim tužiocima", kaže ovaj bivši insajder crnogorske vlade i kum premijera Mila Đukanovića.

"Ni Srbija ne želi nikakav dogovor sa kartelom koji je zatečen i uplašen saradnjom hrvatske i srpske policije na otkrivanju počinilaca i naredbodavaca ubistva Ive Pukanića i Nike Franjića", kaže Knežević, dodajući da se "na sve moguće načine pokušava, čak i diplomatskim kanalima, uticati na dalju istragu", ali da su "stvari daleko odmakle".

Upitan o kakvim diplomatskim uticajima je reč, Knežević objašnjava da "Đukanović šalje kuma i čoveka koji je njegov guru iz omladinskih i partijskih dana Gorana - Sita Rakočevića" koji kao novi ambasador Crne Gore u Hrvatskoj ima zadatak da šarmira hrvatsku izvršnu vlast, ne bi li odustali od istrage koja nesumnjivo vodi prema Podgorici i Budvi.

"Ne bi me iznenadilo da Milo ponudi Srbiji i otklon od priznavanja Kosova, samo da se više ne 'čačka' njegova i Canetova 'mečka'. To je on. Najbolji Miloševićev đak. Da je živ, i iz Haga, Milošević bi bio ponosan na njega", rekao je Knežević.

Upitan zbog čega se Subotić sada brani tvrdnjom da mu vlasti "smeštaju", Knežević kaže da je to zato "što je Subotić na optuženičkoj klupi u Specijalnom sudu u Beogradu i kao organizator i promoter zločinačke organizacije. Ali i zbog toga što su zagrebački i beogradski zatvori puni potencijalnih svedoka terorističkog akta u Zagrebu u kome je ubijen Pukanić.

Zato što je Subotić na Interpolovoj poternici koja mu omogućuje samo boravak u Crnoj Gori, gde je zaštićen kao "crna kutija" crnogorskog “kapo di tuti kapi".

"Blic" navodi da u kabinetu predsednika Srbije nisu želeli da potvrde, ali ni da demantuju informaciju da je predsednik Hrvatske Stjepan Mesić nedavno u Sofiji predao Borisu Tadiću materijale o ugroženosti predsednika Srbije do kojih se došlo u istrazi ubistva Ive Pukanića i Nike Franjića.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner