Početna strana > Hronika > Ratko Knežević indirektno optužio Stanka Subotića Caneta za devet ubistava
Hronika

Ratko Knežević indirektno optužio Stanka Subotića Caneta za devet ubistava

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. jul 2009.

Ratko Knežević, nekadašnji šef Trgovinske misije Crne Gore u Americi i kum premijera Mila Đukanovića, indirektno je u intervjuu podgoričkim „Vijestima” optužio Stanka Subotića Caneta za devet ubistava počinjenih od 1997. godine u Srbiji, Crnoj Gori, kao i za poslednju likvidaciju - atentat na Ivu Pukanića u oktobru prošle godine u Hrvatskoj.

Knežević tako navodi ubistva Vanje Bokana, Radovana Stojičića Badže, Jusufa Bulića, Gorana Žugića, Darka Raspopovića, Milana Rajkovića, Blagoja Sekulića i Duška Jovanovića.

Iako direktno, kao naručioce i izvršioce ovih zločina Knežević ne navodi nijedno ime, on u intervjuu „Vijestima” vešto otkriva sponu između ubijenih i Subotića, direktno ukazujući na mogući motiv likvidacija.

U priču o ubistvima Knežević ulazi odgovarajući na pitanje kada je i gde uspeo da izbegne pokušaje svoje likvidacije. Pitanje mu je postavljeno na osnovu ranije Kneževićeve tvrdnje da duvanski kartel, koji sada optužuje i za ubistvo Pukanića, ima „vojno krilo i grupu obučenih desperadosa spremnih da ubiju i za malo novca”.

(Blic)