Хроника

Ратко Кнежевић индиректно оптужио Станка Суботића Цанета за девет убистава

Штампа
четвртак, 23. јул 2009.

Ратко Кнежевић, некадашњи шеф Трговинске мисије Црне Горе у Америци и кум премијера Мила Ђукановића, индиректно је у интервјуу подгоричким „Вијестима” оптужио Станка Суботића Цанета за девет убистава почињених од 1997. године у Србији, Црној Гори, као и за последњу ликвидацију - атентат на Иву Пуканића у октобру прошле године у Хрватској.

Кнежевић тако наводи убиства Вање Бокана, Радована Стојичића Баџе, Јусуфа Булића, Горана Жугића, Дарка Распоповића, Милана Рајковића, Благоја Секулића и Душка Јовановића.

Иако директно, као наручиоце и извршиоце ових злочина Кнежевић не наводи ниједно име, он у интервјуу „Вијестима” вешто открива спону између убијених и Суботића, директно указујући на могући мотив ликвидација.

У причу о убиствима Кнежевић улази одговарајући на питање када је и где успео да избегне покушаје своје ликвидације. Питање му је постављено на основу раније Кнежевићеве тврдње да дувански картел, који сада оптужује и за убиство Пуканића, има „војно крило и групу обучених десперадоса спремних да убију и за мало новца”.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]