Хроника

Ричард Гренел у разговору са Вучићем: Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону, обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују

Штампа
четвртак, 10. октобар 2019.

Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије, рекао је председник Србије Александар Вучић на састанку са специјалним изаслаником председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом у Београду. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност, истакао је Гренел.

Вучић упознао је изасланика председника САД Ричарда Гренела са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и Метохији, саопштено је из Председништва.

Вучић је нагласио опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога. "Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије", закључио је он.

Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност

Гренел је рекао да је снажно уверење администрације Доналда Трампа да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира.

"Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност", истакао је специјални изасланик Гренел.

Током боравка у Београду, специјални изасланик Гренел састао се и са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником америчког председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Рачардом Гренелом.
Гренел је јутрос допутовао у Београд, из Приштине, где је у среду разговарао са косовским председником Хашимом Тачијем и лидерима странака, укључујући Аљбина Куртија, али није давао изјаве после тих сусрета.

Ричард Гренел допутовао у Београд, састаје се са Вучићем, нису предвиђене изјаве за новинаре

БЕОГРАД - Специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел допутовао је у Београд са јасном поруком.
"Грађани Србије и Косова желе мир, економски развој, радна места, и бољи живот за своју децу", порука је Гренела коју је амбасада САД поставила на свом Твитер налогу уз фотографију дочека америчког амбасадора на београдском аеродрому.

Гренел ће се данас састати са председником Србије Александром Вучићем.

Како је најавила Прес служба председника Србије, састанак ће бити одржан у 14 часова и нису предвиђене изјаве за новинаре.

Гренел је јуче боравио у Приштини где је разговарао са председником Косова Хашимом Тачијем. 

Гренел се састао са председником ПКС Марком Чадежом

Рачард Гренел састао се са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом.

Није познато засад шта су биле теме разговора.

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]