Početna strana > Hronika > Ričard Grenel na društvenim mrežama objavio fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi transparent sa tekstom „Jezero Tramp”, a koji su postavili Srbi sa severa KiM, uz poruku da su se „obe strane složile oko novog imena”
Hronika

Ričard Grenel na društvenim mrežama objavio fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi transparent sa tekstom „Jezero Tramp”, a koji su postavili Srbi sa severa KiM, uz poruku da su se „obe strane složile oko novog imena”

PDF Štampa El. pošta
petak, 25. septembar 2020.

 KOSOVSKA MITROVICA - Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel objavio je na društvenim mrežama fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis „Jezero Tramp” (Lake Trump).

Grenel je u storiju na „Instagram” nalogu objavio dve fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

Grenel je fotografiju jezera Gazivode sa natpisom „Jezero Tramp” objavio i na „Tviteru” uz poruku da su se obe strane „složile oko novog imena”.

„Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više energije za region... tako da su se obe strane složile oko novog imena:Jezero Tramp”, napisao je Grenel na „Tviteru”, prenosi Tanjug.

Srbi na severu Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom „Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir”, preneo je portal Kosovo onlajn.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše „Jezero Tramp”.

Grenel je na fotografijama označio jezero Gazivode koje se nalazi na severu Kosova i američkog predsednika Trampa.

(Politika)