Početna strana > Hronika > Rojters: Papa Franja odbio da primi Majka Pompea, optužio ga kako „pokušava da Katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore“
Hronika

Rojters: Papa Franja odbio da primi Majka Pompea, optužio ga kako „pokušava da Katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore“

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 01. oktobar 2020.

Vatikan je objavio da je odbio zahtev Majka Pompea za audijenciju kod pape Franje i optužio američkog državnog sekretara kako pokušava da Katoličku crkvu uvuče u američke predsedničke izbore osuđujući odnose Vatikana s Kinom, javlja Rojters.

Dvojica glavnih diplomata u Vatikanu - državni sekretar i kardinal Pjetro Parolin i nadbiskup Pol Galager, rekli su da je papa Franjo odbacio zahtev Pompea za audijenciju, jer ne želi da se sastaje s političarima uoči izbora.

"Da, zatražio je. Ali, papa je već jasno rekao da ne prima političare u vreme izbora. To je razlog", objasnio je Parolin.

Primedbe dvojice diplomata u Vatikanu usledile su nakon što je Pompeo u članku i nizu objava na Tviteru optužio Crkvu da je ugrozila svoj "moralni autoritet" obnovom sporazuma o imenovanju biskupa s Kinom.

Pompeo, koji je danas boravio u Rimu, a u četvrtak bi trebalo da se sastane s vatikanskim zvaničnicima, ponovno je osudio Kinu na konferenciji o verskim slobodama u organizaciji američke ambasade.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner