Хроника

Ројтерс: Папа Фрања одбио да прими Мајка Помпеа, оптужио га како „покушава да Католичку цркву увуче у америчке председничке изборе“

Штампа
четвртак, 01. октобар 2020.

Ватикан је објавио да је одбио захтев Мајка Помпеа за аудијенцију код папе Фрање и оптужио америчког државног секретара како покушава да Католичку цркву увуче у америчке председничке изборе осуђујући односе Ватикана с Кином, јавља Ројтерс.

Двојица главних дипломата у Ватикану - државни секретар и кардинал Пјетро Паролин и надбискуп Пол Галагер, рекли су да је папа Фрањо одбацио захтев Помпеа за аудијенцију, јер не жели да се састаје с политичарима уочи избора.

"Да, затражио је. Али, папа је већ јасно рекао да не прима политичаре у време избора. То је разлог", објаснио је Паролин.

Примедбе двојице дипломата у Ватикану уследиле су након што је Помпео у чланку и низу објава на Твитеру оптужио Цркву да је угрозила свој "морални ауторитет" обновом споразума о именовању бискупа с Кином.

Помпео, који је данас боравио у Риму, а у четвртак би требало да се састане с ватиканским званичницима, поновно је осудио Кину на конференцији о верским слободама у организацији америчке амбасаде.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]