Хроника

РТС: Коронавирус ушао у још један дом за старе, у Умци заражено 14 од 19 корисника, као и један радник

Штампа
уторак, 07. април 2020.

Нови вирус ушао је у дом за стара лица "Стара пруга" у Умци код Обреновца, а раније и у дом "Доживети стоту". Радослав Миловановић из Удружења приватних домова за старе казао је да су сви заражени стабилно, напомињући да су у домовима подигнуте мере предострожности.

У дому за стара лица "Стара пруга" позитивно је 14 корисника, од 19, као и један радник.

Коронавирус се раније појавио и у земунском дому "Доживети стоту" где је заражено 11 станара, власница дома и један запослени.

Радослав Миловановић из Удружења приватних домова за старе каже за РТС да су сви заражени у дому "Стара пруга" пребачени у болницу "Драгиша Мишовић", док су остали корисници и радници измештени.

Према његовим речима, сви заражени су стабилно и немају симптоме.

Наводи да су све мере подигнуте, додајући да на Виберу постоји група у којој су представници свих домова, али и министар, те се информације размењују из минута у минут.

"Размењују се и инструкције и налози, добићемо и мере. Ситуација је стабилна, сви су предани свом послу, сви озбиљно схватају ситуацију. У свим европским земљама има заражених у свим домовима, надам се да се то неће поновити код нас", напомиње Миловановић. Истиче да је Удружење добило сву неопходну опрему, коју даље дели домовима. Миловановић указује да без дозволе у домове не може да уђе нико осим хитне помоћи и лекара судске медицине. Сви остали морају да траже сагласност ресорног министарства.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]