Хроника

Румен Радев: Апсурдне оптужбе против председника организације „Русофили“ Николаја Малинова да је шпијунирао у корист Русије

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

 Председник Бугарске Румен Радев изјавио је да су апсурдне оптужбе против председника организације „Русофили“ Николаја Малинова да је шпијунирао у корист Русије.

„Те оптужбе су толико апсурдне, да је то чак тешко коментарисати“, истакао је Радев.

Он је нагласио да је ово само доказ немоћи власти да се изборе са тешким проблемима у земљи и потпуни стратешки неуспех на европском путу развоја, због чега се у паници тражи непријатељ на кога би могла да се свали сва одговорност.

Председник Бугарске је рекао и да од власти очекује неумитне доказе који би потврдили кривицу Малинова, имајући у виду да се ради о озбиљним оптужбама, јер ће у супротном остати запамћено да су бугарске институције биле искоришћене како би се изрежирао један унутрашњи политички скандал.

Претходно је шеф Комитета Савета федерације Русије за међународне послове Константин Косачов изјавио да је Москва забринута због хапшења активних присталица пријатељских односа са Русијом у Бугарској, али и да ће Горњи дом Парламента Русије учинити све како би их заштитио.

(Спутник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]