Хроника

Румунија издала четири упозорења Европи за "неисправне маске које су се појавиле на тржишту и све долазе из Кине"

Штампа
петак, 20. новембар 2020.

 БУКУРЕШТ - Румунија је издала четири упозорења за неисправне маске које су се појавиле на тржишту и све долазе из Кине, саопштило је данас Национално веће за заштиту потрошача ( ANPC ).

"Поручујемо становништву да припази јер су се појавиле неисправне маски на тржишту, које је преузела агенција Европске уније RAPEX ", пише у саопштењу румунске службе послато агенцији Ађерпрес.

Према упозорењу из Румуније, маске носе ознаку ЦЕ, што значи да је производ усклађен са здравственим и безбедносним стандардима и стандарднима заштите животне средине ЕУ који се не продају у европском економском простору.

Међутим, додаје се, да маске нису потврђене од регулаторног тела ЕУ, тако да можда не испуњавају здравствене и сигурносне захтеве, додаје Ађерпрес.

Румунске власти су препоручиле Европљанима повлачење маски из продаје.

"Наша је дужност да нам пажња буде на максималном нивоу, посебно због разних сумњивих производа који се појављују. Стога, Румунија даје допринос и упозорава европске потрошаче на опасне производе који улазе на тржиште ЕУ", рекао је Едуарт Козминшчи, председник ANPC .

АНПЦ је недавно саопштио да је повукао из продаје 31 милион заштитних маски.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]