Početna strana > Hronika > SAD: 999 osoba preminulo od koronavirusa, bolnice u Njujorku i drugim centrima zaraze bore se da prime sve veći broj pacijenata
Hronika

SAD: 999 osoba preminulo od koronavirusa, bolnice u Njujorku i drugim centrima zaraze bore se da prime sve veći broj pacijenata

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 26. mart 2020.

 VAŠINGTON - Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u SAD danas se približio prekretnici od 1.000, dok se bolnice u Njujorku i drugim centrima zaraze bore da prime sve veći broj pacijenata.

Do danas u 01.00 časova 999 osoba je preminulo od respiratornih problema koje je izazvao virus, preneo je Rojters pozivajući se na podatke državnih i lokalnih zvaničnika.

Trećina smrtnih slučajeva prijavljena je u državi Njujork, u kojoj je guverner Endrju Kuomo upozorio da će bolnice uskoro ostati bez slobodnih kreveta i ventilatora.

U toj državi je gotovo polovina zaraženih korona virusom, kojih u SAD ima 68.000.

Bolnice, otpušteni radnici i kompanije koje se bore sa krizom primiće preko potrebnu ekonomsku pomoć u okviru paketa pomoći koji je usvojio Senat sa 96 glasova "za" i nijednim glasom "protiv".

Lideri Predstavničkog doma trebalo bi da usvoje predlog zakon sutra, a potom da dokument potpiše predsednik SAD Donald Tramp.

Prijave za naknade za nezaposlenost porasle su danas na rekordnih 3,3 miliona što je gotovo pet puta više od prethodnog sedmičnog rekorda od 695.000 iz perioda recesije 1982. godine.

Otprilike polovina SAD je pod naredbom "ostani kod kuće" da bi se sprečilo širenje virusa, što utiče na ekonomsku situaciju.

(Tanjug)

 
Pošaljite komentar

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner