Početna strana > Hronika > SAD: Propalo najmanje 1.900 doza Modernine vakcine protiv koronavirusa nakon što je greškom isključen zamrzivač u kojem su čuvane
Hronika

SAD: Propalo najmanje 1.900 doza Modernine vakcine protiv koronavirusa nakon što je greškom isključen zamrzivač u kojem su čuvane

PDF Štampa El. pošta
petak, 22. januar 2021.

 Najmanje 1.900 doza Modernine vakcine protiv koronavirusa propalo je u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), nakon što je greškom isključen zamrzivač u kojem su čuvane.

Slučaj se dogodio 19. januara u Jamajka Planu, najvećem gradskom zdravstvenom centru u Bostonu, u saveznoj državi Masačusets, javlja AbcNews.

Stručnjak za javni zdravstveni sistem u Bostonu Kajl Toto rekao je da je zamrzivač bio na sigurnom mestu i da je greškom isključen tokom čišćenja.

Toto je potvrdio da je u zamrzivaču bilo 1.900 doza Modernine vakcine, a koje su prestankom napajanja električnom energijom zamrzivača postale neupotrebljive.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, Modernine vakcine dostavljaju se smrznute na 20 stepeni ispod nule, a mogu se zamrznuti na 40 stepeni ispod nule do 30 dana.

(Anadolija-N1)