Хроника

Савет за борбу против корупције: Игор Жежељ покушао да изврши притисак на Савет уочи састанка чија је тема требало да буде уговор "Wireless Media" са Телекомом Србија

Штампа
четвртак, 24. септембар 2020.

Власник компаније "Wireless Media" Игор Жежељ покушао је да изврши притисак на Савет за борбу против корупције уочи данашњег састанка чија је тема требало да буде уговор те компаније са Телекомом Србија.

"Савет за борбу против корупције обавештава јавност да је непосредно пред данашњи састанак Игор Жежељ покушао да изврши притисак на Савет. Покушај притиска додатно је мотивисао Савет да још дубље и прецизније анализира предметни Уговор због чега ће Савет затражити додатне информације од Владе Републике Србије, Телекома Србија а. д. и Wирелесс Медиа", наводи се у саопштењу Савета достављеном редакцији Н1.

Савет је од компаније Wирелесс Медиа и Телекома Србија а. д. посебно затражио да доставе веродостојан Уговор, зато што је приговорено да примерак Уговора којим располаже Савет није комплетан и да Савет не поседује анексе Уговора.

"Уједно, скренута је пажња Савету да Уговор којим располаже није прибављен на легалан начин и носи ознаку 'пословна тајна'", додаје се у саопштењу.

Савет је истовремено позвао Игора Жежеља да јавно објави писмо достављено Савету за борбу против корупције.

О даљим одлукама Савет ће обавестити јавност, поручује се у саопштењу.

Подсетимо потпредседник Савета Мирослав Милићевић раније је најавио да ће то антикорупцијско тело данас разговарати и дати мишљење о Телекому, јер је реч о теми за коју је јавност веома заинтересована.

Претходно је чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић написала и послала осталим члановима Савета мишљење о уговору о сарадњи Телекома и компаније Wирелесс медиа.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]