Početna strana > Hronika > "Savez za Srbiju": Nema dokumentacije koja potvrđuje da je Megatrend imao dozvolu za rad kad je Stefanoviću izdao diplomu
Hronika

"Savez za Srbiju": Nema dokumentacije koja potvrđuje da je Megatrend imao dozvolu za rad kad je Stefanoviću izdao diplomu

PDF Štampa El. pošta
utorak, 13. avgust 2019.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potvrdilo je u odgovoru Savezu za Srbiju da ne raspolaže nikakvim dokumentima kojima bi se dokazalo da je firma "Megatrend internešenal ekspert konsorcium limitid" iz Londona imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova.

U saopštenju se podseća da je ta firma izdala diplomu ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Univerzitet Megatrend je ranije saopštio da je "Megatrend internešenal ekspert konsorcium limitid" imao dozvolu za rad od tada nadležnog saveznog Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, dodaju iz SzS-a.

"Savez za Srbiju je na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja tražio od pravnog naslednika tog ministarstva - Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, da dostavi dokumentaciju koja se odnosi na pomenutu dozvolu za rad za period 1990-2004. No, Ministarstvo je u odgovoru potvrdilo da ne poseduje takav dokument“, ističe se u saopštenju.

"Pozivamo Megatrend da prestane da se krije iza ministarstva"

Iz SZS-a pitaju generalnog sekretara Vlade Srbije gde je papir kojim se potvrđuje da je londonska firma "Megatrend internešenal ekspert konsorcium limitid" imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova, ako taj papir uopšte i postoji.

"Pozivamo i Univerzitet Megatrend da prestane da se krije iza ministarstva i pokaže dozvolu koju tvrdi da ima", dodaje SZS.

(Danas)