Хроника

"Савез за Србију": Нема документације која потврђује да је Мегатренд имао дозволу за рад кад је Стефановићу издао диплому

Штампа
уторак, 13. август 2019.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација потврдило је у одговору Савезу за Србију да не располаже никаквим документима којима би се доказало да је фирма "Мегатренд интернешенал експерт консорциум лимитид" из Лондона имала дозволу за рад као образовна установа.

У саопштењу се подсећа да је та фирма издала диплому министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу.

Универзитет Мегатренд је раније саопштио да је "Мегатренд интернешенал експерт консорциум лимитид" имао дозволу за рад од тада надлежног савезног Министарства за економске односе са иностранством, додају из СзС-а.

"Савез за Србију је на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја тражио од правног наследника тог министарства - Министартсва трговине, туризма и телекомуникација, да достави документацију која се односи на поменуту дозволу за рад за период 1990-2004. Но, Министарство је у одговору потврдило да не поседује такав документ“, истиче се у саопштењу.

"Позивамо Мегатренд да престане да се крије иза министарства"

Из СЗС-а питају генералног секретара Владе Србије где је папир којим се потврђује да је лондонска фирма "Мегатренд интернешенал експерт консорциум лимитид" имала дозволу за рад као образовна установа, ако тај папир уопште и постоји.

"Позивамо и Универзитет Мегатренд да престане да се крије иза министарства и покаже дозволу коју тврди да има", додаје СЗС.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]