Хроника

Северна Македонија: Зоран Заев најавио декриминализацију и легализацију марихуане у туристичким местима, као део „новог пакета економских мера за подстицај привреди“

Штампа
петак, 20. новембар 2020.

Премијер Северне Македоније, Зоран Заев, најавио је данас декриминализацију и легализацију марихуане у туристичким местима, као део новог пакета економских мера за подстицај привреди.

У интервјуу за програм “Дојче веле” на македонском, рекао је да декриминалинализација и легализација марихуне “може много да помогне туризму и угоститељству” и да је план да то буде контролисано као у Амстердаму.

“Идеја је да се да могућност у туристичким местима, укључујући Скопље, да се у постојећим и новим кафићима конзумира марихуана, да буде одређених стандарда вентилације и доказа порекла марихуане”, рекао је Заев.

“Верујем да малој земљи то може да донесе озбиљан развој угоститељства и туризма, имајући у виду наша прекрасна туристичка места: Стругу, Охрид, Ресен, Дојран, Скопље, Берово, Маврово и сва друга”, рекао је Заев.

По његовим речима, тај план је на јавној дебати и, уколико се покаже да је опште јавно мишљење позитивно, прећи ће се на припрему закона о томе.

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]